gewoonUNIEK matriXcoaching
Uw beleving is het uitgangspunt!
WelkomMatriXcoachingAutisme Gastenboek
Over mij
Contactgegevens
Werkwijze
Hyves
Spreuken
Tarief
Over mij

Wie ben ik

Graag stel ik me aan u voor;

Mijn naam is Rita, getrouwd en moeder van 2 jongens van 19 en 21 jaar.

Naast mijn opleiding tot maatschappelijk werker heb ik me de laatste jaren verdiept in autisme en in matriXcoaching. Ik heb de beginners-  en verdiepingstraining van "Geef me de vijf" gevolgd en volg nu de post HBO opleiding tot autisme deskundige. Op 5 april 2010 heb ik de training tot matriXcoach met goed gevolg afgesloten en mag ik me gecertificeerd matriXcoach noemen.

Sinds 1 januari 2009 ben ik de trotse bezitter van gewoonUNIEK; een bureau voor begeleiding en ondersteuning van gezinnen met één of meer gezinsleden (kinderen en/of volwassenen) met een autisme spectrum stoornis. Op 5 april 2010 is is hier gewoonUNIEK-matriXcoaching bij gekomen, een bureau voor matriXcoaching voor iedereen die via de matriXmethode gecoacht wil worden.

Waarom  de opleiding tot MatriXcoach: Kinderen en volwassenen vertelden mij dat hun hoofd zo vol zit. Bij velen heb ik een "kijkje" mogen nemen in hun hoofd en in hun beleving over het opslaan van informatie in hun hoofd.

Ik heb kinderen meegemaakt met informatiekamers, met curverbakken, met prioriteitenlijstjes, met kastjes met laatjes vol informatie en nog veel meer. Bij velen waren er mannetjes in hun hoofd die ervoor zorgden dat informatie in het juiste bakje/vakje/kamertje terecht zou komen en die hen hielpen de informatie te pakken wanneer die nodig was. Dit boeide me zo zeer dat ik op internet ben gaan zoeken voor meer informatie hierover. Een goede vriendin wees me vervolgens op de site van Ingrid Stoop; ontwikkelaar van de matriXmethode (www.matrixmethode.nl).

Na een informatieavond heb ik besloten de training te gaan volgen. In deze training heb ik bijzondere dingen gezien. Het was mooi om me te realiseren dat ik, door op de juiste manier te coachen, anderen kan begeleiden naar het zelf aanpakken en oplossen van problemen door gebruik te maken van de eigen kracht, kwaliteiten en potentieel.

 

WelkomMatriXcoachingAutisme Gastenboek